2014. március 5., szerda

AJÁNLÓ - Alterra Gránátalmás szappan

Dóri | 3/05/2014 |
forrás
 Zsu ajánlotta nekem ezt a szappant, megvettem és használom - imádom.
A szappan nagyon jól habzik, kellemes, frissítő illata van, és én úgy vettem észre, hidratál is, ami külön előny, mert lusta vagyok testápolózni.
Az összetevők részletes leírása a Tovább után olvasható! :)

Összetevők:

  • Sodium Palmate: Elszappanosított pálmaolaj. Pálmaolajból előállított összetevő, mely a szappangyártás egyik leggyakrabban használt alapanyaga. Az összetevő tisztítószer és emulgeáló anyag. A sodium palmate természetes anyagnak számít, melynek használata megengedett organikus kozmetikumokban
  • Sodium Cocoate: Elszappanosított kókuszolaj, mely a szappangyártás során keletkezik. Gyakran találkozunk vele samponokban és szappanokban tisztítószerként, emulgeálószerként és felületaktív anyagként.
  • Water / Aqua: A víz. A leggyakoribb kozmetikai összetevő, általában az INCI listák első helyén szerepel, vagyis a legtöbb krém fő összetevője. Oldóanyag a többi összetevő számára, és hidratáló hatású (ha már benne van a bőrben, kívülről szárító). A kozmetikumokban legtöbbször deionizált vagy tisztított vizet (ásványi sóktól megtisztított víz) használnak, hogy biztosítsák a termék tisztaságát. A tisztított vizet a következő eljárások valamelyikével, vagy azok kombinációjával nyerik: desztillálás, deionizálás, mebrán szűrő alkalmazása (fordított ozmózis vagy nanofilter), electrodialízis. A vízben lévő oldott száraz anyag tartalom bármely eljárás alkalmazása esetén 10mg/l érték alatt marad, a kozmetikai iparban 1mg/l alatti érték jellemző.
  • Glycerin: Vízmegkötő. Állati és növényi zsírokban egyaránt megtalálható, bőrazonos (skin-identical, azaz a mi bőrünkben is megtalálható) anyag. Kivonható természetes anyagokból, de előállítható mesterségesen is. Rendkívül jó vízmegkötő, a bőrön használva képes kivonni a vizet a bőr alsó rétegeiből, növelve ezzel a bőr felszíni rétegében található vízmennyiséget. A túl sok (vagy tömény) glicerin azonban szárító hatású lehet, mivel a bőr felső rétegeiből a víz könnyen elpárolog (transepidermal water loss). Éppen ezért a glicerint (és más vízmegkötő anyagokat is) mindig más lágyító (emollient) anyagokkal kell kombinálni.
  • Parfum / Fragrance: Illatanyag, mely az amerikai termékek címkéjén Fragrance, míg az európai termékek címkéjén Parfum néven szerepel. Ez alatt a kifejezés alatt természetes vagy mesterséges illatanyagok egy meg nem határozott keverékét kell érteni. A magas EWG pontszámot elsősorban annak köszönheti az általános "illatanyag" megnevezés, hogy nem lehet pontosan tudni, hogy mit is takar. Az illatanyagok az egyik leggyakoribb allergizáló szerek a kozmetikumokban. Az EWG szerint továbbá contact dermatitist (a bőr allergiás reakciója) és légzőszervi problémákat is okozhatnak.
  • Punica Granatum (Pomegranate) Fruit Extract: Gránátalma-kivonat
  • Alcohol
  • Sodium Chloride: Közönséges nevén só. A kozmetikai iparban a sót térfogatnövelő, maszkoló (a nem kívánt anyagok semlegesítése), sűrűség szabályozó segédanyagként használják.
  • Phytic Acid: Növényi komponens, aminek antioxidáns tulajdonsága van.
  • Limonene: Természetes illatosító anyagok keveréke (citrusolaj (d-limonene) és fenyőfa vagy mentol (l-limonene) ). A kutatások ellentmondóak azzal kapcsolatban, hogy rákellenes vagy éppen hogy rákot okozó anyag szájon át bevéve. A bőrön alkalmazva allergiát (contact dermatitis) okozhat az arra hajlamosaknál, így jobb kerülni, csaknem az összetevőlista utolsó helyeinek egyikén áll.
  • Iron Oxides / CI 77491: Vasoxid. Piros színezőanyag.
  • Titanium Dioxide/CI 77891: A titánoxid ásványi színező anyag fedő tulajdonsággal. Finomra őrölve (mikronizálva) természetes UVA+UVB fényvédő szűrőként szolgál védő, és gyulladásgátló tulajdonságokkal.
Összetevők forrása és leírása: kremmania.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése