2014. április 5., szombat

Környezettudatosság a WC-papírok terén

eco fair(y) | 4/05/2014 |
Igen, igen, WC-papír... nem lehet mindig csak a mosás meg az arckrémek :) Szót kell néha arról a helyről is ejteni, ahová még a király is csak gyalog jár.


Ha valakit eddig is aggasztott az a sok felesleges WC-papír guriga, amit ugyan gyűjthetünk szelektíven, de valahol mégis csak hulladék, és fölöslegesen növeli az újrahasznosítandó papír mennyiségét, annak most jó hírrel szolgálhatok. Anya a nagybevásárlásból (Auchan, nem tudom, hogy máshol van-e) olyan WC-papírral tért vissza, aminél a gurigát le lehet húzni a WC-n (természetesen anélkül hogy eldugulna... úgy a többit is le lehet :D ) mert biológiailag lebomló anyagból készítik. Lehet, hogy csak marketing fogásról van szó, de mindenképpen dicséretes a környezettudatosság irányába való elmozdulás, bármilyen termékről legyen is szó. Újrahasznosított papírból készülő WC-papírról már biztos sokan hallottak, vagy használták/használják is, abban már nincs nagy újdonság. Már csak az a kérdés, hogy a műanyag csomagolás, amiben a 20 tekercs van, az lebomlik-e :D Remélhetőleg a válasz igen.
Egyébként ha valakit kevésbé izgat a környezetvédelem, akkor pusztán lustaságból is vehet ilyet, hogy ne kelljen az elhasznált tekercsek után a gurigákkal szórakozni, de én természetesen nem ezt az utóbbi okot preferálom :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése