2014. szeptember 6., szombat

Inspiráció hétvégére 12.

Dóri | 9/06/2014 |
Szeptember első hétvégéje van, bár az időjárás még tartja magát a 27-28°C-hoz, azért már érezni az ősz közeledtét. Én már várom a meleg pulcsis időszakot, forralt borral és bordó körömlakkokkal. :D Még megvannak a tavalyi illóolajok, úgyhogy lassan majd a mécseseket is meggyújtom. A mai inspirációs posztban is megkezdem a hangolódást az őszre, ha kíváncsiak vagytok mivel, kattintsatok a "Tovább"-ra! :)



forrás
A boltokban több helyen láttam illat-diffúzor szetteket. Ezeknek az a lényege, hogy egy üvegben van valamilyen folyadék, és azokba "speciális" fapálcákat kell tenni, és azokon keresztül a levegőbe áramlik az illat. Hát, ezt otthon is elkészíthetjük. Szükség lesz egy elkeskenyedő nyakú üvegre (pl. paradicsomszószos), némi vodkára, illóolajra és egy kis vízre. A vodkában könnyen feloldódnak az illóolajok, így nem a víz tetején fog úszni.
Látjátok, máris nem kell súlyos ezreket elkölteni! :)





forrás
Szeretem a müzlit és az aszalt gyümölcsöket is. A kettő együtt pedig csodálatos. E két összetevőből otthon is
készíthetünk müzliszeleteket, csak egy jó aprítógép kell hozzá. Az aszalványokat pürésítjük, némi méz hozzáadásával, majd belekeverjük a magokat és kész is. :) A mellékelt kép forrása mogyoróvajkrémmel és csokoládéval is dolgozik, az kevésbé diétás, de szintén jó megoldás. :)

A következő tipp/recept a szeptemberi Éva Magazinban jelent meg. A sütőtököt nem csak megenni lehet. :)
2 evőkanál sütőtököt keverj el 1 evőkanál mézzel, 1 tojássárgájával és egy kis kefírrel, míg kenhető nem lesz. Megtisztított arcbőrre kend fel a szemkörnyéket kihagyva. 15-20 perces a hatóideje. Meleg vízzel mosd le! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése