2014. november 6., csütörtök

Hogyan heverjük ki a megfázást otthon, orvosi segítség nélkül

Dóri | 11/06/2014 |
Ahogy hirtelen lehűlt az időjárás egyre többen fáznak meg. Szerencsére engem még elkerült, de nem árt felkészülni. Hideg időben alapvetően mindenkinek megnő a teafogyasztása, vagy, ha nyáron is fogyaszt teát, akkor ez időtájt melegen fogyasztja. A "Tea mindenkor" című bejegyzésemben már megírtam, melyik gyógynövényből készült teát milyen tünetre érdemes fogyasztani.

Lassú emésztésre: zöld tea
Álmatlanságra: kamilla tea
Megfázásra: feketebodza tea
Stresszre: citromfűtea
Émelygésre: gyömbértea
Felfúvódásra: borsmentatea

Megfázáskor nálam is előkerül a C-vitamin, citrom, vagy gyógyszertári aszkorbinsav formájában, illetve a méz.
Köhögésre hársfa teát szoktam főzni, torokfájásra pedig egy új receptet próbáltam ki (köszönet érte Dórinak!), ami Dávid szerint ízre is és illatra is hasonlít a NeoCitranra.
Hozzávalók:
  • diónyi gyömbér
  • 2 citromkarika
  • 1-2 ek. méz (ízlés szerint)
Felteszek vízforralóba vizet, a gyömbért meghámozom (EZ a videó alapján), a citromkarikákat egy kicsit megnyomkodom a kancsó felett, ráöntöm a forró vizet, majd a mézet is belekanalazom. Finom, meleg, csípős és savanykás teát kapunk, nálam úgy fogy, mint másoknál a cukros-szénsavas üdítők. :)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése