Most, hogy itt a november, most már bátrabban elkezdek hangolódni a karácsonyra, így ezzel a bejegyzéssel nektek is átadok egy kis hangulatot az enyémből.
forrás |
Már több helyen lehet kapni forralt bort, én idén mindenképpen fogok csinálni, mert tavaly tanultam Rékától egy nagyon finom és egyszerű receptet. Emellett a következő forró almás italt is el fogom készíteni, mert nagyon kíváncsi vagyok rá.
10 nagy alma
1 liter víz
1 rúd vanília/1 zacskó bourbon vaníliás cukor
3 rúd fahéj
6 db szegfűszeg
1 ek. barnacukor (opcionális)
1 ek. méz (opcionális)
Az almákat negyedeljük és vágjuk ki a magházat, tegyük a hozzávalókat egy nagy lábosba. Közepes lángon melegítsük forrásig, majd főzzük 30 percen át. Ezután vegyük le a lángot minimumra, főzzük 2 órán át, félóránként kevergetve. A két ora leteltével zárjuk el alatta a gázt és hagyjuk hűlni, majd vegyük ki belőle a vanília rudat, és botmixerrel pürésítsük homogénre. A pürét sűrű szövésű szitán vagy gézen szűrjük le. Hűtőben egy hétig tárolható.
Konyhai nagytakarítás
forrás |
Ez a BuzzFeed cikk részletesen leírja, hogyan takaríthatod ki a konyhádat A-Z-ig, környezetbarát módszerekkel. Nekem a kedvencem a mosogató takarítása, nagyon régóta így csinálom, ha kisikáltam a medencét, jöhet egy kis lefolyó tisztítás: 2-3 ek. szóda bikarbónát szórok a lefolyóba, és erre öntök kb. 1 dl ecetet. Szépen felhabzik és leoldja a lefolyó faláról a koszt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése