2014. augusztus 30., szombat

Inspirációk hétvégére 11.

Dóri | 8/30/2014 |
Még ez a hétvége maradt hátra a nyárból, hétfőn beköszönt a szeptember és vele együtt az iskola. Az időjárásnak hála, már rákészültem a fahéjas forralt borra, a meleg pulcsikra és a sötét körömlakkokra. És a tökre. A finom, édes sütőtökre. De még nyár van, ezért néhány nyári inspirációt hoztam nektek. A "Tovább" után láthatjátok! :)

forrás
Akik szeretik a rózsa illatát, azoknak a következő ötlet nagyon fog tetszeni. A rózsaolaj nagyon drága, de most nem is konkrétan rózsaolaj receptet hoztam, hanem rózsaillatút, tehát a felhasználásuk különbözni fog, de ettől még megéri elkészíteni. Az angol nyelvű receptet a képre kattintva eléritek, de aki nem tud angolul, annak leírom röviden a receptet.
Először is szükség lesz olyan rózsákra, amelyek nem lettek lepermetezve. Használhattok szárítottat is, tudomásom szerint a legtöbb bioboltban kapható. Ha friss rózsaszirmot használtok, akkor terítsétek ki papírtörlőre a szirmokat egyesével, és hagyjátok hervadni/száradni 1-2 napot, hogy veszítsen a víztartalmából. Ha a szirmok majdnem szárazak, jön a következő lépés: az olajban áztatás. Fogj egy dunsztos üveget - a kívánt mennyiségnek megfelelőt - és töltsd meg feléig-háromnegyedéig szirmokkal, majd önts rá annyi olajat, amennyi ellepi. Az olaj fajtája rajtad áll, lehet napraforgó olaj, olívaolaj, mandulaolaj, avokádóolaj, barackmagolaj, de bármi más is. (Én speciel illatmentes olajat használnék, napraforgót, mandulát vagy finomított kókuszt.)
Ezután két opció van:
     1. A lassú módszer: tegyél az üveg tetejére néhány réteg gézt, majd szorítsd le egy befőttes gumival. Tedd be a szekrénybe 3-4 hétre.
     2. A gyorsított eljárás: tedd az üveget egy lábosba, és kb. annyi vizet tegyél bele, hogy legalább az üveg feléig felérjen. Ezután kb. 1-2 órán át melegítsd közepesen alacsony lángon. Ha elfogyna a víz, pótold! Ezután készíthetsz belőle krémet, de akár be is rakhatod egy szekrénybe, hogy tovább ázzanak a szirmok és még illatosabb legyen az olaj.

Az olaj eltarthatósága kb. egy év

forrás
Én nyáron is szeretek ázni a kádban, még jobb, ha dobok bele egy fürdőbombát vagy egy fürdőfilert. A bőröm mindig száraz, ezért a következő ötletet mindenképpen ki fogom próbálni: konkrétan ez is egy fürdőfilter, de a tartalma nem ugyanaz. Ez zabpelyhet és választásunk szerinti szárított virágot tartalmaz, ami lehet rózsaszirom, levendula, de akár néhány csepp illóolajat is csöppenthetünk a zabpehelyhez, ha nincs épp szárított virágunk.




Kellemes utolsó nyári hétvégét kívánok nektek! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése