2015. február 24., kedd

Húshagyó kedd #8 Overnight oatmeal, azaz éjszakai zabkása

Dóri | 2/24/2015 |
Nem mindig van időm reggel zabkását készíteni, az előző este elkészített pedig nem olyan finom. Ezért szoktam dunsztos üvegben elkészíteni az éjszakai zabkását, amivel este kb. 5 perc a teendő, reggel pedig már lehet is kanalazni. Ugyanolyan jól variálható és ízesíthető, mint a rendes, főzős változat, de én ezt valamiért jobban szeretem.

Szükség lesz tehát
  • dunsztos üvegre
  • zabpehelyre
  • friss/aszalt gyümölcsökre
  • tejre/magtejre/gabonatejre
  • ízesítőkre
A felsorolásban egy igen tartalmas éjszakai zabpehely hozzávalói olvashatók. Tulajdonképpen az egész annyiból áll, hogy a nedves és száraz összetevőket pakolgatjuk egymásra az üvegben.
Esetemben ez egy banánból, almából, kiwiből és narancsból álló turmix, mazsola, aszalt vörös áfonya és pirított mandula, ami mandulatej készítése során maradt vissza.



Gyönyörűen látszanak a rétegek, nyamm! :)

Remélem kedvet kaptok ehhez az igencsak finom és egészséges reggelihez! :)

Ne feledjétek, a nyereményjáték még mindig tart, részletek ITT!

2 megjegyzés:

  1. Én is szeretem a hűtős zabkását, főleg mióta rájöttem, hogy lehet melegíteni is. :) Én nem rétegzem, csak összekeverem a hozzávalókat és beleszórok egy kevés chia magot is. Bár legtöbbször a főzős verziót készítem, amikor nem kell korán keljek, de most, hogy ebben a félévben minden nap korán kelek, újra be kell vezessem ezt is, mert amikor nincs reggeli előkészítve, nagy az esélye, hogy nem eszek semmit.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A chia magot már nagyon ki akarom próbálni, ha beszereztem megy bele az is. :) Én nem szeretem összekeverni, mert bevallom őszintén nem túl étvágygerjesztő számomra. :D A főzős meg kiesik mostanában, hogy ne ehetek tejet, vízzel meg nem olyan finom, ez viszont tökéletes. :)

      Törlés