2014. október 10., péntek

Egyszerű, de nagyszerű zabpelyhes süti

Barbara Geréné Bán | 10/10/2014 |
Blogger pályafutásomat a világ egyik talán legegyszerűbb és leggyorsabb sütijével kezdeném :) Sajnos pontos mennyiségeket, sütési időt és hőfokot nem mindenhol tudok majd írni, sokszor csak megérzések alapján sütök-főzök. Azért remélem így is kedvet kaptok majd néhány receptemhez és nektek is legalább annyira tetszenek majd :) Sütésre fel :)

Banános-zabpelyhes süti

Története:
Fogalmam sincs hol találkoztam először ezzel a recepttel, de állandó időhiánnyal küzdve sokszor elkészítettem már. Ráadásul tényleg alig kell hozzá pár dolog. Ugyan nem szénhidrátszegény, de reggelire vagy tízóraira tökéletes, persze mértékkel.

Hozzávalók:
- Zabpehely (lehet apró vagy nagyszemű is)
- Banán
- Ízlés szerint dió, mogyoró (vagy bármilyen más mag), aszalt gyümölcs, fahéj, stb.
- Zsiradék a tepsi kikenéséhez

Elkészítés:
Pontos mennyiségeket sajnos nem tudok írni. Először egy villával vagy botmixerrel pürésítjük a banánt, majd ehhez annyi zabpelyhet rakunk, hogy formázható masszát kapjunk. Hozzákeverjük a plusz hozzávalókat (a variációk számának csak a képzelet szab határt), bár a két alap hozzávalóból is nagyon finom sütit kapunk. Egy tepsit kivajazunk és kis kupacokat rakunk egymástól pár centire, majd egy kicsit lelapítjuk őket. Ezután mehetnek a sütőbe. Ha már finom illata van és az állagán is érezzük, hogy összeállt, akkor ki is vehetjük (kb. 20-25 perc kell neki, persze hőfoktól függően). Hűlés közben szilárdul még valamennyire.

És egy kép az elkészült műről:


Jó étvágyat hozzá!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése