2014. október 11., szombat

Inspirációk hétvégére 17.

Dóri | 10/11/2014 |
Ma egy elég rohanós nap volt, de azért készül egy kis inspirációs poszt. :)
Már elég rég volt takarítós poszt, ezért most egy ilyen ötletet is hoztam nektek: zuhanyzás utáni tisztítószer. (Talán akkor kellett volna ezzel az ötlettel találkoznom, mikor beköltöztünk az albérletbe, és akkor most nem mosószódával kellene sikálnom a csempékről a masszív vízkövet, amit a tömény citromsavas oldat sem vitt le.)
forrás
Hozzávalók:
1.5 csésze víz
1 csésze ecet
1/2 csésze alkohol (gyógyszertári, vagy vodka)
1 tk. mosogatószer
15 csepp citrom illóolaj
15 teafaolaj


Az illókat fel kell oldani az alkoholban és utána mehet a flakonba a többi összetevő. Zuhanyzás után használjuk a csempén.
forrás

Akinek van mosogatógépe, az a következő receptnek nagyon fog örülni. :) Mosogatógép tablettát
otthon is lehet készíteni:
1 csésze mosószóda
1 szóda bikarbóna
36 g citromsav
1 só
1 víz
illóanyagnak mehet bele pár csepp citrom illó.

A száraz összetevőket keverjük össze egy tálban, és itt akár meg is állhatunk, de készíthető belőle tabletta forma is: néhány kanál vizet a porhoz adva az elkezd pezsegni, úgyhogy gyorsan keverjük el. A pontos állagot nehéz eltalálni, de amikor már kezd összeállni a paszta, valamilyen szilikonos formába nyomkodva (jégkockatartó) tabletta formát kapunk.

Legyen szép hétvégétek! :)

4 megjegyzés:

  1. Az elsőt biztosan ki fogom próbálni. Szódabikarbóna + ecet párossal szoktam nekiesni a csempének, de egy ideje keresek már más alternatívát is.
    Köszi a tippet! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szívesen! Majd számolj be róla, én egyelőre a mosószódában bízom, mert nagyon makacs a vízkő a falon, de ha azt sikerül eltávolítani, akkor én is ezt fogom alkalmazni. :)

      Törlés
  2. Az elsőhöz hasonlót használok már régóta, de a teafaolaj eddig kimaradt. Tesztelni fogom így is :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Most a hétvégén sikerült leszednem a vízkövet a kádnál a csempéről, így nálam is bekerül a napi rutinba, nagyon remélem, hogy hatásos lesz! :)

      Törlés