2014. október 7., kedd

Vanília oldat és macerátum

Dóri | 10/07/2014 |
Még nyár elején krémparfümöt szerettem volna készíteni, de csak az Aromaxnál találtam vaníliaoldatot. Sajnos nem volt betervezve ennyiért a költségvetésbe, így inkább elkészítettem itthon.

Hozzávalók:
  • oldat:
    • 1 rúd vanília kikaparva és a héja feldarabolva
    • fél dl vodka
  • macerátum:
    • 1 rúd vanília kikaparva és a héja feldarabolva
    • fél dl mandulaolaj
Mindkét esetben egy rúd vaníliát használtam fel. Tulajdonképpen az elkészítési mód is ugyanaz, csak a folyékony rész más. A macerátum esetében  illatmentes olajokat használjunk, így csak a vanília illatot fogjuk érezni.

A kikapart és feldarabolt vaníliát féld deci vodkába illetve fél dl olajba áztatjuk 4-6 héten keresztül, majd leszűrjük. Az olajat használhatjuk kozmetikumba, az oldatot pedig süteményekbe vanilin cukor helyett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése