2014. december 9., kedd

Rénszarvas-keksz

Dóri | 12/09/2014 |
Ezt a kekszet már tavaly is el szerettem volna készíteni, de sehol nem találtam francia drazsét. Idén viszont nincs menekvés, egészségesebb összetevőkre váltottam, így nyugodtan fogom falni a hűvös téli estéken. :)

Hozzávalók:
A tésztához
1 tojás
125g Liga margarin
125 g porcukor
250 g liszt - kukorica-rizs keveréke
1 cs. Bourbon vaniliás cukor/ 1-2 tk. házi vanília kivonat
fél cs sütőpor/szódabikarbóna
opcionálisan keverhető bele őrölt gyömbér, reszelt citromhéj, esetleg mézeskalács fűszerkeverék
egy csipet só

A díszítéshez:
ét/tejcsokoládé (amelyiket jobban szereted)
franciadrazsé/m&m's


Elkészítés:
A száraz összetevőket szitáld egy tálba, keverd össze őket. Add hozzá a szobahőmérsékletű margarint, és morzsold el a száraz hozzávalókkal, majd a tojással gyúrd könnyű tésztává. Lisztezett deszkán/asztalon nyújtsd fél centi vastagra, és szaggass ki körlapokat a tésztából. Sütőpapíros tepsin pár perc alatt süsd meg, majd ha kihűlt, jöhet a móka része! :)



Jó étvágyat kívánok hozzá! :)


2 megjegyzés:

  1. Nem tudom, mennyivel egészségesebb, de gluténmentes, aminek nagyon örülök :D Nagyon cukik!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Őszintén szólva, először zabpehelyliszttel szólt a recept, azért maradhatott benne. :) Örülök, hogy elnyerte a tetszésed a recept! :)

      Törlés