2015. december 16., szerda

Ecofairy advent 15. Az előétel

eco fair(y) | 12/16/2015 |
Jöjjön tehát az előétel. Nem tudom, hogy létezik-e klasszikus karácsonyi előétel, mert végül is a sonkatekercs húsvétkor is ugyanolyan jól esik. :) De nem is ez a lényeg, fogyasszátok egészséggel!

Kolbász, Szalámi, Élelmiszer, Eszik, Sonka, Finom, Hús
Elsőként íme a sonkatekercs nosalty-s recept alapján.
Hozzávalók:
  • 40 dkg gépsonka (kb. 12-14 szelet téglalap alakú, hosszúkás)
  • 50 dkg tehéntúró
  • 160 g majonézes torma (1 nagy tubus + 1 kis tubus, ha szükségesnek érezzük)
Díszítéshez:
  • 5 dkg csemegeuborka (1-2 db)
  • 3 teáskanál paprikakrém (1 kis tubus csemege)
A majonézes tormát elkeverjük a túróban, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Ha még krémesebbre szeretnénk, akkor tegyünk bele extra majonézt. A kikevert krémből tegyünk félre picit a díszítéshez a végére.
A krémet elkenjük a sonkaszeletekre és szépen feltekerjük őket. Nyomózsákba töltjük a maradék túrót és azzal dekoráljuk. Pár pötty piros arany végképp feldobja az összhatást :)


Következzen a kaszinótojás, szintén nosaltyról

A tojáshoz
  • 4 db tojás
  • 4 dkg vaj
  • 0.5 kk fehérbors
  • 0.5 kk só
  • 1 kk mustár
  • 1 ek majonéz

A bevonathoz
  • 2 ek majonéz
  • 1 ek tejföl
  • só ízlés szerint
  • 1 kávéskanál mustár (ízlés szerint)
  • 0.25 kk citromlé
  • 3 csipet cukor
10 perc alatt keményre főzzük a tojásokat, közben a vajat habosra keverjük. A megfőtt tojások sárgáját kiszedjük, villával összetörjük és a vajhoz keverjük. Jöhet a majonéz meg a fűszerek. A kész krémet pedig visszatöltjük a félbevágott tojásokba. Pár órára a sonkatekerccsel együtt hűtőbe tesszük, hogy kellően megdermedjen.

Ha a ráksalátához is kedvet kaptatok, azt itt találjátok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése