- 40 dkg gépsonka (kb. 12-14 szelet téglalap alakú, hosszúkás)
- 50 dkg tehéntúró
- 160 g majonézes torma (1 nagy tubus + 1 kis tubus, ha szükségesnek érezzük)
- 5 dkg csemegeuborka (1-2 db)
- 3 teáskanál paprikakrém (1 kis tubus csemege)
A majonézes tormát elkeverjük a túróban, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Ha még krémesebbre szeretnénk, akkor tegyünk bele extra majonézt. A kikevert krémből tegyünk félre picit a díszítéshez a végére.
A krémet elkenjük a sonkaszeletekre és szépen feltekerjük őket. Nyomózsákba töltjük a maradék túrót és azzal dekoráljuk. Pár pötty piros arany végképp feldobja az összhatást :)
Következzen a kaszinótojás, szintén nosaltyról
A tojáshoz
- 4 db tojás
- 4 dkg vaj
- 0.5 kk fehérbors
- 0.5 kk só
- 1 kk mustár
- 1 ek majonéz
A bevonathoz
- 2 ek majonéz
- 1 ek tejföl
- só ízlés szerint
- 1 kávéskanál mustár (ízlés szerint)
- 0.25 kk citromlé
- 3 csipet cukor
10 perc alatt keményre főzzük a tojásokat, közben a vajat habosra keverjük. A megfőtt tojások sárgáját kiszedjük, villával összetörjük és a vajhoz keverjük. Jöhet a majonéz meg a fűszerek. A kész krémet pedig visszatöltjük a félbevágott tojásokba. Pár órára a sonkatekerccsel együtt hűtőbe tesszük, hogy kellően megdermedjen.
Ha a ráksalátához is kedvet kaptatok, azt itt találjátok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése