Pici olajat felhevítünk egy nagyobb serpenyőben, majd rátesszük a mellet a bőrös felével lefelé. 10 percig pirítjuk közepes hőfokon. A lényeg, hogy ne égjen meg. Bedobhatjuk mellé a pár gerezd fokhagymát vékonyra karikázva, ha szeretnénk, kicsit pikánsabbra.
10 perc után megfordítjuk, és a másik oldalát is pirítjuk 5 percig. Eközben csöppentsük pár csepp citromlevet a felül lévő (bőrös) részre.
2. Amíg a kacsamell pirul, elkészíthetjük a narancsos mártást. 1 mellhez és 2 narancs levét facsartam ki, tettem bele egy fél citrom maradék levét, ízlés szerint pár evőkanál mézet. Ez így még elég híg, ehhez jött a narancslekvár vagy felkockázott narancsgerezdek. (Idén nem tudtam hagyományos narancslekvárt venni, hanem csak narancs-mézeskalács ízesítésű "lekvárt" találtam, tehát ez így alapból édesebb, és kapott egy kis fahéj felhangot, de ettől csak még izgalmasabb lett az íze ;) )
Ha valakinek a fokhagyma nem elég, tehet bele még pici chilit is akár. Ja és ebbe a narancsos keverékbe öntsük bele a hús kisült zsírját is.
3. Ha a mellet átsütöttük, tegyük át egy tepsibe, öntsük rá a narancsos keveréket. Én rákockáztam még egy kis gyömbért is. Ezután mehet be 180-190 fokra előmelegített légkeveréses sütőbe, nagyjából 25-30 percre.
Látjuk, hogy nagyjából mikor lesz jó, ha nem vagyunk biztosak benne, akkor vágjuk ketté, és nézzük meg, hogy áll a belseje. Ha kellemes rózsaszínes színe van, akkor nem muszáj tovább sütni, nehogy kiszáradjon.
Amíg a hús sül a sütőben érdemes nekiállni a köretnek. Krumplipürét terveztem, de csak miután a krumplit felraktam főni, akkor jutott eszembe, hogy nincs tej, szóval így csak sima főtt krumpli lett :)
Valószínűleg a tietek az enyémnél szebb lesz :D egyelőre szokom az új konyhai környezetemet ;) De az ízére ennek se volt panasz :)
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése