2015. december 6., vasárnap

Ecofairy advent 6. Van egy dolog, amit nem úszhatunk meg I.

eco fair(y) | 12/06/2015 |
Nos, ez a dolog nem más mint a takarítás... Igen, ez a "kényeztetés" rovat :) De miért csak magunkat kényeztetnénk? Az otthonunkra is ráférhet, elsőként például a konyhára.
Ha már az ajándékokat kezdjük el megvásárolni, és a karácsonyi menün gondolkozunk, nem árt, ha egy kis (nagy?) takarítást is beütemezünk az elkövetkezendő napokra/hétvégékre, hogy ne az utolsó pillanatra halogassuk. Karácsonyi zene aláfestésként, és már kezdhetjük is ;)

Konyha:

  1. A konyha ebben az időszakban igencsak nagy terhelésnek van kitéve. Így például a padlóra lecsöppenő különböző anyagok foltot hagynak a járólapon (néha jó ragacsosat...), ennek eltüntetésére a szódabikarbónás felmosás kiválóan alkalmas. 7-8 liter vízhez csak adjunk hozzá egy fél bögrényi szódabikarbónát és már kész is. A fugának is kifejezetten jót tesz ez az elegy, ha kicsit erősebben dörzsöljük a padlót.
  2. Ha esetleg a hűtőnkben érzünk kellemetlen szagot, de nem találjuk a forrását, vagy már kidobtuk a romlott holmit, de a szag továbbra is megmaradt, akkor a szódabikarbónának itt is hasznát vehetjük. Rakjunk egy kis edénykébe pár kanálnyit és helyezzük el a hűtő valamelyik polcán a hátsó sarokban.
  3. Sőt, ha valamelyik lábasunkban az menü valamelyik eleme kellőképpen leragadt, akkor engedjünk bele olyan forró vizet, amilyet csak bírunk, és tegyünk két teáskanálnyi szódabikarbónát, vagy ha ez nincs, akkor sót, és hagyjuk picit állni, majd utána próbáljuk meg kisikálni. 
  4. Ha a munka végeztével a rozsdamentes mosogatónkat szeretnénk csillogóvá varázsolni, miután már mindent elmosogattunk, elég egy félbevágott citrommal átdörzsölni a teljes felületet.



Forrás: flickr.com

Nemsokára a fürdőszoba takarításával kapcsolatban is olvashattok néhány tippet!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése