2014. augusztus 2., szombat

Inspirációk hétvégére 7.

Dóri | 8/02/2014 |
Ez az utolsó "szabad" hétvégém, vasárnap visszatérek a napfény városába és hétfőn elkezdem a szakmai gyakorlatom. Ezért most néhány wellness ötletet hoztam, Nektek is és magamnak is. :)

forrás
Ez a hajpakolás főként a barna hajú lányoknak jöhet jól, ugyanis kakaót tartalmaz. :)
1 csésze görög joghurtban keverj el 1/4 csésze holland kakaót, 3 evőkanál kókuszolajat, 3 csepp levendula és 5 csepp csipkebogyó mag olajat.
Elvileg frissen mosott hajra kell feltenni a pakolást, de szerintem jobban járunk, ha hajmosás előtt egy órával kerül a hajra majd utána mossuk meg, a kókuszolaj miatt. :)


Tumblr-ön akadtam rá a következő arcpakolásra:
1 kisebb vagy 1 nagyobb banán fele
1 evőkanál méz
A banánt szeld fel, majd egy tálban egy villával nyomkodd össze és keverd el a mézzel. Tedd fel a pakolást, majd pihenj 15-20 percig, végül langyos vízzel mosd le!
És hogy miért működik?
A banán tele van vitaminokkal: A, B6, B12, C, E vitaminokkal, magas a kálium és magnézium tartalma. A méz pedig többek között elősegíti a hegek gyógyulását.

forrás
Végül pedig egy igazán pihentető kúrához hozzátartozik a kádban való lazítás. Ehhez én a fürdőbombát
ajánlom. :)
1 csésze szódabikarbónával keverj el fél csésze citromsavat - ettől fog pezsegni :) A göröngyöket nyomd szét, így lesz igazán jó állaga a fürdőbombának!
Néhány csepp illóolaj - a választás rád van bízva. :) Újra jól keverd el, hogy mindenhová jusson, mindegyik kis bomba illatozzon.
Adj néhány spriccnyi vizet a keverékhez, hogy jól formálható legyen. Ha ez megvan, vegyél elő egy muffintálcát, és ebbe nyomkodd bele a keveréket. 10 percet várj, majd egy tálca segítségével egy papírtörlőre borítsd ki, hogy kiszáradjon. Ha nem tudsz várni, akkor akár a kiborítás után tedd fel az arcpakolást, ha lemostad, már mehet is a fürdővízbe. :)

Ti kipróbáljátok valamelyiket? Jelezzétek a tapasztalataitokat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése