Nézzük a recepteket:
Zöldborsófőzelék:
- 1 kg zsenge mirelit zöldborsóra
- 1 kis fej vöröshagymára
- 2 közepesen púpozott ek. lisztre/kukoricakeményítőre
- tejre/vizre
- 2 öntetnyi olívaolajra
A hagymát apró kockákra vágom, majd olívaolajon elkezdem párolni. Hozzáadom a zöldborsót is, majd kevergetés mellett elkezdem a hagymával párolni, végül lefedem, hogy kiolvadjon és egy kevés levet eresszen. Amikor megpuhult, megszórom a liszttel/keményítővel megpirítom. Ezután felöntöm a tejjel és alacsony lángon főzöm tovább, közben a tejet pótlom rajta. Egy krémes borsófőzelék lesz a vége. :)
- 250 g spenót (fagyasztott, natúr)
- 1 db sárgarépa (finomra reszelve)
- 1 közepes fej vöröshagyma (kis kockákra vágva)
- 4 db paradicsom (héjazva, kis kockákra vágva)
- 0.5 db piros kaliforniai paprika (kis kockákra vágva)
- 300 g csemegekukorica
- 2 tk gyömbér (friss reszelve)
- 3 gerezd fokhagyma (reszelve)
- 2 teáskanál oregánó
- 1 teáskanál citromfű (őrölt indiai)
- 1 teáskanál cukor
- 3 csipet só
- 1 bögre finomliszt
- 2 bögre zabpehely (tört)
- 2 db chili (kimagozva, felaprítva, elhagyható)
- 2 dl napraforgó olaj
Elkészítés
- Összekeverjük a spenótpürét a répával, hagymával és a többi zöldséggel.
- Hozzáadjuk a fűszereket, összekeverjük.
- Beleadagoljuk szépen a lisztet, majd a zabpelyhet, és összekavarjuk, hogy ne legyen csomókban sehol sem.
- Ha szükséges, egy kis vizet is adhatunk hozzá, amennyiben túl sűrűnek találjuk.
- Sütés előtt érdemes kb. 15-20 percet állni hagyni, így a zabpehely egy kissé megszívja magát a nedvességgel, és könnyebben lesz formázható a fasírt.
- Forrósítsuk fel az olajat egy serpenyőben, s amikor elég meleg, vizes kézzel formázzunk kb 2 ek-nyi masszából kis lapos fasírtokat, és helyezzük bele.
- Kb. 7-7 percig süssük mindkét oldalukon, de ez változhat, a fasírtok nagyságától és vastagságától függően.
- Amikor kész, szedjük ki papírtörlőre, és csepegtessük le az olajtól.
Dóri
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése