2015. december 2., szerda

Eco fairy advent 2. Gasztroajándékok a konyhádból

Dóri | 12/02/2015 |
forrás


Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én nagyon szeretek gasztroajándékot adni és kapni. Ezekre már nyáron is érdemes gondolni, mert ha november közepén jut eszedbe, hogy a párod anyukájának olíva olajban eltett aszalt paradicsomot adnál, akkor kicsit késő.

Tehát a következőkben néhány egyszerű(bb) finomságot mutatok, amit könnyen kivitelezhettek, akár most is! :)


Narancslekvár

A legjobb kezeletlen narancsból készíteni, valamint ha igazán finom lekvárt szeretnél, akkor filézd ki a narancsot, így biztosan nem kerül a lekvárba a fehér héja. Megbolondíthatod egy kis fahéjjal, szegfűszeggel, illetve készítheted diétás verzióban is.

Fűszerolajok

Én nagyon szeretem az olíva olajat, azt ajánlom leginkább fűszerolajak készítésére. Tehetsz bele bármilyen zöld fűszert, fokhagymát, borsot, az eredmény garantáltan jó lesz!

Alkoholos italok

Ha az ajándékozott kedven likőrét elkészíted otthon, ízléses üvegben adod át karácsonyi ajándékként, biztosan értékelni fogja. Tavaly megosztottam veletek a titkos Baileys receptem, de készíthettek limoncello-t is, valamint narancslikőrt, tojás- vagy csokilikőrt is, a választék elég bő.

Ti milyen gasztroajándékokat szoktatok ajándékozni?

1 megjegyzés:

  1. Egyik évben csináltunk narancs lekvárt ajándékba, isteni lett, csak macerás a filézés miatt. Tavaly Anya kiwi lekvárt készített ajándékba, az is finom volt, csak fura a zöld színével :) Mézeskalácsot szoktunk még ajándékba készíteni. Idén pumpkin spice fűszerkeveréket ajándékozok majd néhány szerettemnek :)

    VálaszTörlés