2014. október 4., szombat

Inspirációk hétvégére 16.

Dóri | 10/04/2014 |
Ma is hoztam nektek egy kis inspirációt, amiben lesz illatosítás, szoptatós anyukáknak krém és fürdősó is.

forrás
Mint látjátok, teljesen odavagyok a tökért. Ezt az ötletet Nórinál láttam.
Készülhet úgy, hogy 4-6 hétig tökfűszereket áztatunk illatmentes olajban (napraforgó, mandula, barackmag), majd szűrés után ezt használjuk, illetve fahéj szerecsendió és szegfűszeg illóolajok összekeverésével kapjuk meg a csodálatos illatkeveréket, amelyet himalája sóval vagy nagy szemű tengeri sóval összekeverünk és kész is a tökös fürdősónk.



forrás
Szoptató anyukáknak ajánlom a következő krémet: közvetlen szoptatás után ajánlott a használata a szoptatás első heteiben, így talán nem fog kisebesedni (vagy nem annyira) a mellbimbó környéke.
2 rész shea vajat
2 rész kókuszolajat
1 rész reszelt méhviaszt olvasszunk össze gőz fölött, majd tárolásra alkalmas edénybe töltjük. Kihűlés után már használható is.


forrás
Lakásunk illatosítására nem csak illóolajok párologtatásával van mód, hanem illatvizek készítésével is. Egy edénybe tegyük 3-4 narancs héját és ugyanennyi almáét, néhány rúd fahéjat, és pár szem szegfűszeget. Kezdjük főzni az egyveleget, kis idő után érezni fogjuk, hogy nagyszerű illat tölti be a lakást. (És így újra felhasználhatjuk a kompótfőzésből megmaradt almahéjat.)











Mindenkinek kellemes első októberi hétvégét kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése