2014. október 6., hétfő

Visszatérés: Mosogatás mosószódával

eco fair(y) | 10/06/2014 |
Hosszú kihagyás után írok ismét posztot, a terv az, hogy mostantól én is (újra) rendszeresen írjak a tapasztalataimmal, kísérletezéseimmel kapcsolatban. Most fél évig külföldön leszek, szóval megpróbálom az itteni lehetőségeket is kihasználni környezet- és egészségtudatosság terén :) Egyelőre azonban a régóta beígért témákat fejtem ki és utána jöhetnek az újdonságok... Az egyik ilyen régi téma a mosogatás.
Forrás
A házilag kutyulható mosogatószer receptjét már annak idején közreadtam, de ha valaki esetleg idő- vagy kedv hiányában nem szeretne az alapanyagok méricskélésével foglalkozni, akkor egyszerűen mosószódát a meleg vízbe kanalazva is szépen el tud mosogatni. Az előny tehát egyértelműen a gyorsaság, de hátránya is van sajnos a módszernek... Legalábbis ha valakinek nincs két tálcás mosogatója (mint nekem) akkor nem nagyon fogja kiélvezni a módszert, mert ugye ez elsősorban áztatásos mosogatáshoz jó. Na meg emellett természetesen a habzása se lesz olyan, mint a bolti mosogatószer esetében, de egyébként a hatékonyságával nincs gond (átlagosan koszos edényeknél legalábbis...). A szükséges mennyiséget a mosószóda dobozán megtaláljuk. Ha jól emlékszem 5 liter vízhez van szükség 1 evőkanálnyira.
Ha nagy rohanásban vagytok és gyors megoldás kell, akkor érdemes egy esélyt adnotok neki :) Aztán mindenki kitapasztalja úgyis, hogy melyik válik be a legjobban ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése