2015. január 3., szombat

Inspirációk hétvégére 29.

Dóri | 1/03/2015 |
Boldog új évet kívánok mindenkinek! Új év, új remények, szokták mondani. Mi inkább folytassuk a környezettudatosságot és a minden káros dologtól mentes szépségápolást. :)

Amióta hennával befestettem a hajam, eszembe sem jutott semmiféle olajat rákenni, csak a végére néhány csepp argánolajat, így örülök, hogy a következő hajpakolást megláttam Pinteresten.
forrás

Összetevők:

70 g organikus shea vaj
28 g organikus, fair trade avokádó olaj
7 g organikus kókuszolaj
7 g aorganikus jojoba olaj
7 g organikus argánolaj

opcionálisan:
levendula illóolaj
rozmaringolaj - kiváló hajnövesztő!
geránium illóolaj

Olvaszd fel a sheát, majd keverd bele a többi olajat! A maszkot kend fel a hajadra, majd fésüld át. A pakolást akár egész éjszaka is rajta hagyhatod, utána pedig a szokásos termékeiddel moss hajat. :)

A takarításban egy új anyagot szeretnék kipróbálni, ami angol nyelven cream of tartar néven fut, itthon pedig monokálium-tartarát, azaz a borkősav káliummal alkotott vegyülete. Én vélhetően borkősavat fogok beszerezni. És akkor következzen néhány tipp, mire lehet használni:

Megtisztíthatod az odaégett serpenyőd: 1 rész borkősavat és egy rész ecetet összekeversz, felviszed a kérdéses területre, hagyod állni és utána egy kicsit megsikálod. Elvileg lejön. :)

A sütőd is kitisztíthatod vele: készíts pasztát ecettel és kend be a sütőt, 3 órával később pedig tisztára törölheted.

Eltávolíthatod a tányérjaidról a karcokat: készíts sűrű pasztát, de most vízzel, vond be a felületét,, majd töröld le és öblítsd el!

Remélem velünk tartotok az új évben is! Legyen szép hétvégétek! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése