2014. szeptember 21., vasárnap

Mindig Szappan - Szőlőmagos TESZT

Dóri | 9/21/2014 |
Májusban sikerült beszereznem 3 db. szappant a Mindig Szappan kínálatából. A szappanok egyenként 120 g-osak és darabja 990 HUF. (Bár szinte mindig van valamilyen akciójuk, 2-t fizet 3-at kap stb.) A beszerzett szappanok pedig: levendulás, szegfűszeg-narancs illatú és a szőlőmagos.
Én a szappanokat konyhakéssel kettévágtam és úgy használom, egyszerre elég is annyi.
A "Tovább" után olvashatjátok a véleményemet. :)

Tehát egyszerre csak 60 g-nyi szappant használok. A habzásuk jó, a szőlőmagos citronella olaj tartalma miatt kellemes, frissítő illatú. A problémám csak annyi volt a használat közben, hogy a szőlőmag darabok nem voltak egyenletes méretűek, így egy-egy nagyobb darab sebesre karcolta a bőröm. A másik probléma pedig az, hogy gyorsan fogy. Nagyon gyorsan.

Összetevők:
kókuszzsír (sodium cocoate), napraforgóolaj (sodium heliate), pálma olaj (sodium palmate), víz (aqua), Szőlőmag (darált), citronella olaj, cubeba lichea olaj, carmin

Bőrproblémák esetén történő alkalmazása:

  • pattanásos, gyulladásra hajlamos bőr
  • viszkető bőr
Kombinált és zsíros bőrre ajánlott a használata.

Véleményem szerint ezek a szappanok jó minőségűek, és ráadásul olcsóbb alternatíva a mannaszappanra, mert itt többet kapsz kevesebbért. (Egy 90 g-os manna 1200-1800 Ft-ba kerül, a Mindig Szappan pedig 120 g és 990 Ft-ért rendelhetőek.)

A kép, az összetevők és az alkalmazási ajánlat forrása a szappan.hu. A bejegyzést nem szponzorálták és a saját véleményemet olvashatjátok.

2 megjegyzés:

  1. Ha viszkető, tehát irritációra hajlamos érzékeny bőröd van, nem biztos, hogy egy szemcsés, illós (ez is irritál) szappan a legmegfelelőbb Neked. :) Egyébként rengeteg olcsóbb szappanos van a mannánál, sőt te is könnyen készíthetsz szappant a saját igényeidre szabva. Egy kis segítség: http://tudatosmetropolita.blogspot.hu/2014/09/szappanfozes-projekt-1-tuti-recept.html Egyébként az én szappanom nagyon lassan fogy, fontos az is, hogy nagyon száraz helyen tartsd. ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A bőröm alapjában véve nem száraz, és pont azért vettem ezeket a szappanokat, hogy ezen segítsek, bár én is ludas vagyok, mert lusta vagyok testápolózni. Van még pár szappan, amit ki szeretnék próbálni, mivel egyelőre nem merek belefogni a szappanfőzésbe (sem az anyagi háttér, sem a szaktudás, sem az eszközök nem állnak rendelkezésemre), maximum egy vegyész ismerőssel felfegyverkezve mernék belevágni, de köszönöm a posztot! :)

      Törlés