2014. november 22., szombat

Inspirációk hétvégére 23.

Dóri | 11/22/2014 |

Erre a hétre igencsak izgalmas és illatos dolgokat hoztam nektek. Rögtön egy kávés szemkörnyékápolóval kezdjük, amivel fokozható a nem is olyan rég, Anna által posztolt módszer hatása (ITT).  Ezután pedig egy karácsonyi borsmentás "candy cane" fürdőbomba receptjét ajánlom nektek. A poszt végén pedig egy újabb ötletet mutatok nektek karácsonyi dekor témájában. Tartsatok velem! :)

forrás
Hozzávalók:
1 ek. kávés olaj
2 tk. argán olaj vagy mandula olaj
3 tk. csipkebogyó olaj vagy jojobaolaj
4 tek. shea vaj
3 tk. kakaóvaj
5 csepp E-vitamin

Elkészítés: 

Gőz fölött melegítsd össze az olajokat, töltsd ki tégelybe, hagyd megdermedni és már használhatod is! :)


Mostanság a hideg miatt egyre inkább rákapok a fürdőbombás fürdőzésre, minél több illatban tervezem készíteni. Borsmentásat még nem csináltam, így legközelebb az lesz soron.

forrás
Hozzávalók:
1 csésze citromsav
2 csésze szódabikarbóna
2 ek. olvasztott shea vaj
5-6 csepp borsmenta illó

néhány csepp ételfesték/céklalé

Egy tálba mérd ki a hozzávalókat, és egy villával/kanállal keverd össze. A festékanyagtól pezsegni fog, de nem kell megijedni, az shea fogja összetartani. Formázd őket (legjobb a szilikon forma), majd hagyd száradni 12 órát. Ha letelt a fél nap, vedd ki a formából és hagyd további 24 órát száradni, hogy keménnyé váljon.
Ezután már csak szépen be kell csomagolni őket, ha ajándékba szánod, vagy bedobni egy kád vízbe, és magadra zárni a fürdőajtót... :)





Ezen a héten egy nagyon cuki ötletet mutatok, ha van még otthon kallódó kiégett régi villanykörtétek, itt az idő, hogy hóemberré váljanak! :) Számomra nem újdonság az ötlet, mert tavaly Rékától egy ilyen hóembert kaptam, ami egész nyáron a szobámat díszítette, és nem olvadt el. :D A képre kattintva eljuttok a képes leíráshoz, hogy hogyan is készül ez a csillogó csodadísz. :)
forrás
Rékától kapott hóemberke

Kellemes hétvégét kívánok mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése