2014. december 6., szombat

Inspirációk hétvégére 25.

Dóri | 12/06/2014 |
Boldog Mikulást mindenkinek! :)
Hétről hétre egyre jobban készülök a karácsonyra, gyártom a dekorációt, láthattátok is az előző bejegyzésben a szóda gyurmát, illetve készülnek a horgolt hópelyhek is. :) Lássuk mit lehet még elkészíteni újrahasznosítással, illetve filléres anyagköltséggel. :)


Személy szerint nagyon szeretek gasztroajándékokat adni, ám nem mindig jön össze. Ennek ellenére mindig gyűjtögetem az ötleteket. Ha van olyan családtagod, barátod, aki szereti a csípőset, akkor a következő ötletet ajánlom a figyelmedbe! :)

forrás
Erőspaprika-szósz. Valamilyen formában szerintem majdnem minden háztartásban jelen van. (Nálam nincs, nekem bőven elég az őrölt feketebors. :))
Ezt a verziót elkészíteni is egyszerű, lássuk a receptet.
Végy fél kiló erőspaprikát és vágd le a csumáját, majd kockázd fel. Tedd egy konyhai robotgépbe két evőkanál só kíséretében és pulzáló programon alakítsd durva pürévé. Tedd egy dunsztos üvegbe, és a tetejét csak lazán tekerd rá, most 12 órán át hagyd egy kicsit érni. 12 órával később adj hozzá adj hozzá 1,5 csésze ecetet és a tetőt megint csak lazán csavard rá.A recept írója szerint a legjobb, ha 7 napon át hagyod így érni, akkor lesz nagyon finom, de a 4 nap is megteszi. A (4 nap) 7 nap után turmixold simára a paprika krémet, majd egy szitán át szűrd egy üveg mérőedénybe, amiből utána könnyebb szép üvegekbe tölteni.
Voilá, kész egy igazán eredeti, filléres és ötletes gasztroajándék! :)

Biztos vagyok benne, hogy mindenkinek vannak elrontott nyomtatásból származó lapok, amiknek az egyik oldala üres. Tökéletesen felhasználhatóak a következő projekthez:
forrás
Az alábbi videó alapján mindenki könnyen elkészítheti:
(Megsúgom, az elemek külön-külön is nagyon dekoratívak, önmagukban is megállják a helyüket karácsonyfadíszként. :))
forrás
Nagyon szép masnikat lehet ez az ábra alapján kötni, ha esetleg masnidíszeket is szeretnél idén a fádon látni. :)

Mindenkinek kellemes karácsonyi készülődés és jó hétvégét kívánok!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése