2014. december 29., hétfő

Vigyél házi likőrt a szilveszteri buliba!

Dóri | 12/29/2014 |
Finom, kávé kicsi alkohollal, sok tejszínnel, könnyen csúszik, mi az?
Baileys.
Most megosztom veletek a "titkos" receptem. Anyukámtól van, és az elmúlt egy évben már elég sokszor megfőztem, mindenki nagy örömére. Maga a recept egyébként nagyon gazdaságos, a boltban kapható likőrhöz képest, kb. harmadáron jön ki, és szerintem még finomabb is.

Tehát a recept:

1 tojás
12 dkg cukor
20g (2 zacskó) vaniliás cukor
2*12,5 g vaniliás kapucsínó (nagy kiszerelésből kb egy púpozott ek)
2 dl vodka/whiskey
4 dl tejszín

Elkészítés:
A cukrot habosra kevered a tojással, majd gőz fölött elkezded főzni, hogy elolvadjon benne a cukor. Ekkor beleteszed a kapucsínót és addig kevergeted, amíg az is teljesen felolvad, majd a vaníliás cukrot is belekevered, hogy felolvadjon. Ezután leveszed a gőzről és óvatosan elkezded felengedni a tejszínnel, hogy lehűljön a tojás. A végén beleöntöd az alkoholt is és kész is. :)

Alkoholos ital lévén, kérlek fogyaszd felelősséggel!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése