2014. december 16., kedd

Olvasmánylistám az ünnepekre

Dóri | 12/16/2014 |
Félév eleje óta nem volt időm olvasni, akkor is tableten olvastam, így az igazi könyv-élmény elmaradt. Most, hogy vége a szorgalmi időszaknak, és csak két vizsgám lesz, kikölcsönöztem a könyvtárból pár könyvet, amiket már régóta terveztem elolvasni. Egyelőre három könyvről van szó, lássuk melyikek is ezek. :)

Timur Vermes - Nézd, ki van itt
Ezt a könyvet még tavaly ősszel ajánlotta az egyik tanárom órán, ám csak most sikerült hozzájutnom nem digitálisan.

Fülszöveg:
2011. nyara. Berlin közepén egy üres telken, katonai egyenruhában egy ötvenhat esztendős férfi ébredezik: Adolf Hitler. Amit talál: béke, demokrácia, rengeteg külföldi és egy női kancellár... Ebben az új világban a tőle elvárható fanatikus hittel új karrierbe kezd – a televízióban.
Timur Vermes káprázatos szatírájának Hitlere nemcsak végtelenül komikus figura, de ijesztően valóságos is. Meghűl az ereinkben a vér, hogy milyen könnyen megtalálja a helyét egy cinikus, gátlástalan világban, ahol a demokrácia hosszú évtizedei után a demagógia, a nézettségi adatok és a like-gombok nyomogatása vezérli a közéleti cselekvést. A könyv a megjelenése óta töretlen sikert arat Németországban, olvasók százezreit bűvölte el, és a világon szinte mindenütt az idei év egyik legjobban várt megjelenéseként beszélnek róla.


Stephen King - A ragyogás
Egy időben tervben volt a film megnézése, de elmaradt. Amikor utoljára otthon voltam, a városi könyvtárban kellett helytörténeti irodalmat keresnem a diplomamunkámhoz, így körülnéztem. Végül szembejött ő, és nem tudtam otthagyni, ez lesz az első könyvem Stephen Kingtől, nagyon kíváncsi vagyok rá. :)
Fülszöveg:
A ragyogás pompás rémtörténet, amelyben minden hitchcocki klisé adva van: a Colorado-hegység egyik magaslatán a hó által a világtól elzárt szálloda, melynek története hátborzongató rémségek sorozatából áll; egy úgynevezett "második látással", vagyis ragyogással megáldott-megvert túlérzékeny kisfiú, aki azt is megérzi, ami csak történni fog, s érzékenységével jelen idejű fenyegetésként éli át, ami a múltban már megesett; az alkoholizmusából éppen kigyógyult apa, akinek labilis idegrendszere fokozatosan tovább bomlik, mígnem a Szálloda (amelynek történetét meg akarja írni) szelleme teljesen hatalmába keríti, s ezzel a pusztító szellemmel azonosulva családja megsemmisítésére tör; az elhatalmasodó tébolynak már-már természetfölötti őrületté fokozása, s ennek megfelelően olyan "képsorok", amelyekhez hasonlók csak a Hitchcock-filmek tetőpontján találhatók; s végül - ha nem is mindenki számára - a megmenekülés.
A regényből sikeres film is készült Stanley Kubrick rendezésében, Jack Nicholsonnal a főszerepben.

Ti mit olvastok a az ünnepek alatt? :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése